Solidariteitsmaaltijd

Het Solidariteitsmaal is al bijna even oud als De Brug zelf. Door de jaren heen groeide het uit tot een vierdaagse, gespreid over twee weekends en twee locaties.
Het idee erachter is eenvoudig: onze leden kunnen gezellig samen komen genieten van een kaasmaaltijd. 。We bieden jaarlijks een 80-tal kaasvariëteiten aan, maar wie niet zo'n kaasliefhebber is, kan ook opteren voor een breughelmaal. De opbrengst van de twee weekends gaat integraal naar de gesteunde projecten. Doorgaans zorgt het Solidariteitsmaal voor ongeveer een derde van onze inkomsten.

Ontbijt-aan-bed

Het kleine broertje van het Solidariteitsmaal is intussen ook al uitgegroeid tot een klassieker. Jaarlijks verblijden we ergens in mei of juni talloze gezinnen uit Kalmthout en buurgemeenten met een smakelijk ontbijt aan de deur. Op zaterdag zijn tientallen vrijwilligers samen in de weer om de zakken te vullen en klaar te zetten, op zondagochtend staat er weer een ploeg paraat om daar verse pistolets en beleg bij te stoppen en een derde groep rijdt uit om de ontbijten op het juiste moment bij de juiste persoon af te leveren. Voor de kinderen wordt de zak trouwens goed voorzien van leuke extraatjes. Aan zo'n actie kan niemand weerstaan!

Concert

Op minder regelmatige, maar niet te missen tijdstippen organiseert De Brug concerten. Kwamen al voor ons optreden: Henry Raudales, Katarina Bassez, Musa Horti, Cantabo, Mike en Ivan Smeulders, … Hou onze homepage en onze Facebookpagina goed in de gaten om het volgende optreden niet te missen!